18-01-09

De gezondheidsweek!

Hallo,

deze week hebben onze kleuters kennis gemaakt met de familie Versluys. Deze familie woont in een gek huis, een driehoek. Op elke verdieping kan je heel wat lekkere en (meestal) gezonde voeding vinden. De kleuters leerden de familie kennen door een toneeltje.

Natuurlijk gingen onze kleuters ook zelf aan de slag. De juffen waren op een leuk idee gekomen. Iedere juf van de 1ste kleuterklas kreeg een bepaalde kamer. De kleuters gingen elke dag op bezoek bij een andere juf dus ook elke dag een andere voedingsgroep. We konden proeven, maar natuurlijk mochten ze zelf ook lekkere dingen koken. Ohja, en niet te vergeten op vrijdag kregen we van mevr. Sigrid de sleutel om de deur te openen van de witte kamer. De witte kamer is een heel klein kamertje waar al het snoep ligt. Alle kleuters kregen van mevr. Sigrid een lekker snoepje omdat ze zo flink hadden gewerkt en gekookt deze week!

Juf Mien had de waterklas: daar konden de kleuters heel wat water drinken en eens proeven van thee.

Juf Tine had de groenteklas: samen met de juf maakte ze daar heel lekkere courgettesoep

Juf Martine had de aardappelklas: de kleuters hebben puree gemaakt

Juf Joëlle had de fruitklas: de kleuters maakte een lekker fruit drankje, een smoothie!

En bij ons in de klas was de melkklas: wij gingen eerst verse melk kopen op de boerderij om hier nadien een lekkere pudding van te maken!

Je kan heel wat foto's terug vinden op de site van de reuzeschool (zie briefje in het mapje van je kleuter)! De voedingsdriehoek kan je ook komen bewonderen aan onze klas...

Gezonde groetjes en fijn weekend, Liefs juf Natalie

 

11:12 Gepost door Juf Natalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.