07-04-09

Thema Pasen

Hallo,

hier zijn we weer met een verslagje van de voorbije 2 weken. We weten nu alles over kippen en kuikens. Er was zelfs een bezoekje van een echte kip in onze klas. We leerden niet alleen over hen maar ook over hun eitjes. Met die eitjes maakten we lekkere eiersalade! En eerlijk gezegd, het werd gesmaakt bij de meeste kleuters.

Maar naast die eitjes zijn er nog lekkerdere eitjes ... CHOCOLADE EITJES !!

En dat wisten de kleuters maar al te goed, ze konden niet wachten om op vrijdag opzoek te gaan waar de paasklokken al de paaseitjes verstopt hadden! Het was een leuke afsluiter. Jullie hebben zelf kunnen zien hoe trots de kleuters waren met hun zelfgemaakt kippetje in de hand (in de kip zaten enkele eitjes verstopt, chocolade eitjes wel te verstaan ;)

Hele fijne vakantie, geniet ervan en vrolijk Pasen!

Liefs juf Natalie

thema kippen 001 Waar heeft de paashaas alle eitjes verstopt? Heel goed kijken en dan kleuren maar...

thema kippen 004 Knippen, goed kijken of ik dezelfde schaduw kan vinden en dan opkleven.

thema kippen 005 We leerden een versje over KIKO. 'Tik tik tik. Hier ben ik, ik ben Kiko en dit is mijn ei! En wie ben jij? De kleuters vonden het super spannend als Kiko kwam piepen uit zijn eitje.

thema kippen 011 Tijdens de namiddag kwam er een kippetje langs bij ons in de klas, Max was zijn naam. Het was een slimme kip, hij kakelde alleen maar als het muis stil was. We probeerden en probeerden en af en toe hoorden we Max kakelen. Alle kleuters aan het lachen!

thema kippen 014

thema kippen 015 Op het einde mochten we Max eens van dichtbij bekijken, maar geen vingertjes in de kooi stoppen hoor!

thema kippen 018 Eitjes versieren met stiften!

thema kippen 020 Vorige week vierden we al de verjaardag van Amandine. Kijk eens, nog niet zo groot maar toch durft ze al zelf haar vuurwerkje vast te houden! Flinke meid!

thema kippen 023 En ook met de kaarsjes uit te blazen was ze sneller dan het fototoestel.

thema kippen 024 Na de kaarsjes mochten we beginnen smullen van de cake die Amandine had meegebracht! Lekker...

thema kippen 026 De eerste week begonnen we aan ons paaswerkje. Een doos stempelen met verf, kippetje kleuren en dan enkel nog paaseitjes rapen!

thema kippen 2 001 We schilderden een kuiken op een groot papier. Een groot en een klein rondje, pootjes, ogen en een snavel.

thema kippen 2 002 We scheurden stroken papier om de haan een mooie staart te geven.

thema kippen 2 005 Handen in de verf stoppen, afdrukken en nadien maakten we hiervan een kip in het gras!

thema kippen 2 009 Echte eierschalen opkleven op papier! Maar eerst moesten de hoedjes wel stuk gemaakt worden, dat was net het leukste van de activiteit!

thema kippen 2 010 En dan gingen we zelf aan de slag om eiersalade te maken. Met verse eitjes van Elena D. haar kippen. Eerst de schaal van de eitjes doen.

thema kippen 2 012 de eitjes in kleine stukjes snijden. Kijk maar eens hoe goed en geconcentreerd onze koks aan het werk zijn!

thema kippen 2 013 Als de eitjes gesneden waren nog wat mayonaise eronder. Juf heeft de eiersalade op een toastje gesmeerd en smullen maar...

thema kippen 2 015 En op vrijdag hadden de paasklokken chocolade eitjes verstopt op onze speelplaats. Dus goed zoeken was de boodschap, alle eitjes werden verzameld in onze mand...

thema kippen 2 017 Kijk maar eens hoeveel grote en kleine paaseitjes we al gevonden hebben!

thema kippen 2 018 

thema kippen 2 020 Zelfs in de speeltrein hadden de paasklokken eitjes verstopt...

thema kippen 2 023 Enkele kleuters van de klas waren zo blij dat ze de mand niet meer durfden alleen te laten. (Misschien zouden ze de eitjes wel terug komen halen) Ze gingen er gewoon bij zitten en ze keken ernaar!

16:36 Gepost door Juf Natalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.