26-04-09

Thema lente

Hallo,

hier zijn we weer na een verdiende vakantie! Deze week werkten we rond de lente, en het moet gezegd, het weer was fantastisch. We maakten een lente wandeling en gingen op zoek naar bloesems, diertjes, planten, ... De kleuters konden heel wat terugvinden! In de klas gingen we aan de slag met zaaien,  we zaaiden een zonnebloem en natuurlijk ook tuinkers. We zijn benieuwd waar we eerst resultaat zullen hebben. We kregen ook een bezoek van een slakken familie, ze zaten in een gezellig huisje met aarde, blaadjes en een lekker stukje appel. De kleuters waren erg onder de indruk van de slakjes! Op donderdag vierden we ook nog de verjaardag van Jana D., zij was in de vakantie immers 3 jaar geworden.

Volgende week is het thema stenen, en daarbij volgt een echte stenenzoektocht. Hopelijk vinden we enkele mooie schatten van stenen!

Fijn weekend, liefs juf Natalie

thema lente 002 Aan de boerderij vonden we al meteen heel wat bloemen in verschillende kleuren.

thema lente 004 Een boom vol met roze bloesems. Als er een beetje wind was, dwarrelden er zelfs enkele naar beneden.

thema lente 007 Op het domein rond de school is er ook een vijvertje. We stapten over het bruggetje en keken of er ook vissen zwommen. Maar deze konden we niet vinden!

thema lente 009 Op onze weg vonden enkele kleuters wel mieren. We moesten voorzichtig zijn dat we hen niet vertrappelden!

thema lente 010 Zoeken naar de visjes...

thema lente 012 We vonden een erorme boom. Onze kleuters probeerden met al hun macht om hem om te duwen. Maar de boom was veel te sterk...

thema lente 015 Kaio vond op de boom een slak! Goed gekeken hoor...

thema lente 016 Tijdens het wandelen vonden Jana en Ayiana nog 2 veertjes van een vogel. We hoorden de vogels hard fluiten maar een vogelnestje hebben we niet gevonden.

thema lente 017 Alle vogeltjes die zich verstopt hebben, moet je zoeken en een kleurtje geven.

thema lente 018 Dezelfde bloemetjes zoeken en de juiste kleur geven. Hier moest je heel goed kijken zodat je je niet vergist!

thema lente 020 We zijn een namiddagje gaan fietsen op de speelplaats omdat het zo een mooi lenteweer was.

thema lente 021 Enkele kleuters probeerden ook de nieuwe loopfietsen uit! Goed hoor...

thema lente 022 Naast het fietsen konden we ook met stoepkrijt op de grond tekenen.

thema lente 026 We zaaiden een zonnebloem in de kring. Maar toen we op de rode dag (vrijdag) naar husi gingen, was er nog steeds niets te zien!

thema lente 027 We prikten een bruin rondje uit, hier maakten we nadien een mooie zonnebloem van met stengel en bloemblaadjes.

thema lente 031 Ik bracht een REUZEGROOT boek mee over rupsje nooit genoeg. Het rupsje had steeds honger, hij at zoveel dat zijn buikje er pijn van deed. Het rupsje was ook een beetje ondeugend want hij liet soms kleine boertjes. Maar wij hebben het rupsje geleerd om PARDON te zeggen. Op het einde van het boek veranderde het rupsje in een hele mooie vlinder.

thema lente 035 Jana was 3 jaar geworden, en dat vierden we volop in de klas. Jana bracht ook een cadeautje mee voor de klas: enkele boerderijdiertjes om mee te spelen. Dank je wel!

thema lente 036 Jana was niet bang voor het vuurwerkje, trots hield ze het in haar handje zoals een grote meid!

thema lente 037 We gingen ook zelf aan de slag met het zaaien. In de potjes zaaiden we tuinkers. Niet zo moeilijk hoor: eerst watjes, dan wat nat maken met het gietertje en natuurlijk de zaadjes nog! Nadien mochten we ook nog iets tekenen op het potje.

thema lente 038 De oma en opa van Kaio kwamen op bezoek, zij hielp met het zaaien van de tuinkers.

thema lente 039 De opa animeerde de kleuters aan de zandbak.

thema lente 041 En na al dat werken en spelen was er een lekkere afsluiter. Cakejes die de oma van Jana had gemaakt. Lekker hoor, maar eerst moeten de kaarsjes nog uitgebalzen worden!

 

11:44 Gepost door Juf Natalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-09

Thema Pasen

Hallo,

hier zijn we weer met een verslagje van de voorbije 2 weken. We weten nu alles over kippen en kuikens. Er was zelfs een bezoekje van een echte kip in onze klas. We leerden niet alleen over hen maar ook over hun eitjes. Met die eitjes maakten we lekkere eiersalade! En eerlijk gezegd, het werd gesmaakt bij de meeste kleuters.

Maar naast die eitjes zijn er nog lekkerdere eitjes ... CHOCOLADE EITJES !!

En dat wisten de kleuters maar al te goed, ze konden niet wachten om op vrijdag opzoek te gaan waar de paasklokken al de paaseitjes verstopt hadden! Het was een leuke afsluiter. Jullie hebben zelf kunnen zien hoe trots de kleuters waren met hun zelfgemaakt kippetje in de hand (in de kip zaten enkele eitjes verstopt, chocolade eitjes wel te verstaan ;)

Hele fijne vakantie, geniet ervan en vrolijk Pasen!

Liefs juf Natalie

thema kippen 001 Waar heeft de paashaas alle eitjes verstopt? Heel goed kijken en dan kleuren maar...

thema kippen 004 Knippen, goed kijken of ik dezelfde schaduw kan vinden en dan opkleven.

thema kippen 005 We leerden een versje over KIKO. 'Tik tik tik. Hier ben ik, ik ben Kiko en dit is mijn ei! En wie ben jij? De kleuters vonden het super spannend als Kiko kwam piepen uit zijn eitje.

thema kippen 011 Tijdens de namiddag kwam er een kippetje langs bij ons in de klas, Max was zijn naam. Het was een slimme kip, hij kakelde alleen maar als het muis stil was. We probeerden en probeerden en af en toe hoorden we Max kakelen. Alle kleuters aan het lachen!

thema kippen 014

thema kippen 015 Op het einde mochten we Max eens van dichtbij bekijken, maar geen vingertjes in de kooi stoppen hoor!

thema kippen 018 Eitjes versieren met stiften!

thema kippen 020 Vorige week vierden we al de verjaardag van Amandine. Kijk eens, nog niet zo groot maar toch durft ze al zelf haar vuurwerkje vast te houden! Flinke meid!

thema kippen 023 En ook met de kaarsjes uit te blazen was ze sneller dan het fototoestel.

thema kippen 024 Na de kaarsjes mochten we beginnen smullen van de cake die Amandine had meegebracht! Lekker...

thema kippen 026 De eerste week begonnen we aan ons paaswerkje. Een doos stempelen met verf, kippetje kleuren en dan enkel nog paaseitjes rapen!

thema kippen 2 001 We schilderden een kuiken op een groot papier. Een groot en een klein rondje, pootjes, ogen en een snavel.

thema kippen 2 002 We scheurden stroken papier om de haan een mooie staart te geven.

thema kippen 2 005 Handen in de verf stoppen, afdrukken en nadien maakten we hiervan een kip in het gras!

thema kippen 2 009 Echte eierschalen opkleven op papier! Maar eerst moesten de hoedjes wel stuk gemaakt worden, dat was net het leukste van de activiteit!

thema kippen 2 010 En dan gingen we zelf aan de slag om eiersalade te maken. Met verse eitjes van Elena D. haar kippen. Eerst de schaal van de eitjes doen.

thema kippen 2 012 de eitjes in kleine stukjes snijden. Kijk maar eens hoe goed en geconcentreerd onze koks aan het werk zijn!

thema kippen 2 013 Als de eitjes gesneden waren nog wat mayonaise eronder. Juf heeft de eiersalade op een toastje gesmeerd en smullen maar...

thema kippen 2 015 En op vrijdag hadden de paasklokken chocolade eitjes verstopt op onze speelplaats. Dus goed zoeken was de boodschap, alle eitjes werden verzameld in onze mand...

thema kippen 2 017 Kijk maar eens hoeveel grote en kleine paaseitjes we al gevonden hebben!

thema kippen 2 018 

thema kippen 2 020 Zelfs in de speeltrein hadden de paasklokken eitjes verstopt...

thema kippen 2 023 Enkele kleuters van de klas waren zo blij dat ze de mand niet meer durfden alleen te laten. (Misschien zouden ze de eitjes wel terug komen halen) Ze gingen er gewoon bij zitten en ze keken ernaar!

16:36 Gepost door Juf Natalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |