23-05-09

Thema moederdag en kriebelbeestjes

Hallo,

zoals alle mama's wel gezien hebben, zijn onze kleuters druk aan het werk geweest. Vooor alle mama's knutselden we een potje met watjes in. De kleuters waren in de wolken toen ze het cadeautje mochten meenemen naar huis.

De week erna werkten we rond kriebelbeestjes. En het moet gezegd: de kleuters waren echt nergens bang van. Soms ontsnapten er eens een diertje maar mijn helden gingen er meteen achter om ze opnieuw in het aquarium te zetten!

thema moederdag & kriebelbeestjes 003 Alle kleuters hadden een glazen pot meegebracht. Deze moest eerst versierd worden met hartjes.

thema moederdag & kriebelbeestjes 005

thema moederdag & kriebelbeestjes 007 We vierden de verjaardag van Ayiana, zij werd vier jaar!

thema moederdag & kriebelbeestjes 008 Ze bracht lekkere cake mee, maar voor we konden smullen eerst blazen...

thema moederdag & kriebelbeestjes 018 De kleuters hadden in het weekend zelf al op tocht geweest, want op maandagmorgen kreeg ik heel veel potjes met kriebelbeestjes in. Iedereen mocht zijn potje tonen en vertellen wat erin zat.

thema moederdag & kriebelbeestjes 019 De kleuters waren enorm geboeid door de kriebelbeestjes, ze konden wel uren blijven kijken...

thema moederdag & kriebelbeestjes 024 We schilderden op een kartonnen bordje een lieveheersbeestje. Nadien werd het aan een koordje gehangen.

thema moederdag & kriebelbeestjes 026 We knippen en plakken een puzzel van een slak

thema moederdag & kriebelbeestjes 033 We hebben alle diertjes in een aquarium gezet zodat iedereen beter kon kijken. Zo konden we ook de slijmsporen zien van de slak! We moesten wel oppassen want soms wilden de slakken ontsnappen langs de bovenkant.

thema moederdag & kriebelbeestjes 034

thema moederdag & kriebelbeestjes 037 We probeerden met plasticine slakjes te kneden. Eerst een worstje maken en dan een beetje oprollen.

thema moederdag & kriebelbeestjes 039 We maakten spinnetjes om omhoog te hangen. Eerst het lijfje prikken en dan de pootjes en de oogjes opkleven.

thema moederdag & kriebelbeestjes 040 We konden in boekjes kijken over kriebelbeestjes.

thema moederdag & kriebelbeestjes 041 De griezelige spinnetjes die de kleuters hebben gemaakt!

thema moederdag & kriebelbeestjes 045 het vliegende lieveheersbeestje dat we hebben geschilderd!

thema moederdag & kriebelbeestjes 046 In de namiddag speelden we nog een nieuw kleurenspelletje van Nijntje.

thema moederdag & kriebelbeestjes 048 En wie wou, mocht nog een vlinder kleuren...

11:00 Gepost door Juf Natalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.